cultuurbarbaar | galerie | bazaar

Over Mokkakapot

MOKKAKAPOT is een cultuur-bar-baar in hartje Borgerhout. We dompelen je onder in ons eigen artistieke universum, met maandelijkse exposities van kunstenaars en ontwerpers. Elke gast-exposant wordt niet alleen uitgenodigd om werk te tonen maar ook om de ruimte naar eigen hand te zetten. Elk eerste weekend van de maand staan de BennieStukdagen op het programma. Dan is het feest in MOKKAKAPOT, met een vernissage op vrijdag en lezingen, workshops en andere activiteiten op zaterdag en zondag. De tekentafel staat permanent ter beschikking van iedereen die zin heeft om zich creatief uit te laten.


In MOKKAKAPOT staat verbeelding centraal, maar wordt er ook aandacht geschonken aan de innerlijke mens met een zorgvuldig uitgekozen aanbod. De koffie is afkomstig van de kleine onafhankelijke Antwerpse koffiebranderij CORDON Coffee van Koen Bleuzé. De selectie thee wordt verzorgd door Ann Vansteenkiste, auteur van het boek De stille kracht van thee, die ook Sergio Herman van Oud Sluis tot haar klanten mag rekenen. Verse en overheerlijke sappen zoals een Skiwi, John Massis, Stevige Stoot of een Rode ridder. Op de alternatieve bierkaart prijken onder andere Blauw pils, Omer, Wolf en Boerinneke en wie genoeg heeft van de klassieke cava kan hier een heerlijke frizzante drinken. Om de kleine honger tegen te gaan is er dagelijks verse soep, bio-boerenboterhammen of voor de zoetekauw  gebak.

Op vrijdag serveren we avondeten: 1 pot // 25 talloren. We eten samen om 19u. We blijven die dagen dus ook wat langer open // rekken tot we het niet meer trekken. Reserveer dus best op tijd je talloren.

Zaterdag en zondag ontbijten // brunchen // lunchen >>> we zetten alles wat goed is in één buffet!
MOKKAKAPOT is open van woensdag, donderdag en zondag van 11:00 tot 18:00+ en op vrijdag 11:00 tot 21:00+ & zaterdag tot 19:00+. Je vindt ons op nummer 2 in de Sergeyselstraat in Borgerhout, op de hoek van het Moorkensplein.

Mokkakapot

Sergeyselsstraat 2 (Moorkensplein)
2140 Borgerhout

//

03 344 43 42
0474 55 89 03

//

wo,do & zo 11-19u
vr & za: 11-20u

ma & di gesloten